Cookie Use Notification

This site uses cookies to provide you with a more responsive and personalised service.

By using this site you agree to our use of cookies as set out in our cookie notice. Please read our cookie notice for more information on the cookies we use and how to delete or block the use of cookies.

Cushman & Wakefield satsar på framtidsresearch och trendspaning - Annika Edström tillträder den nytillsatta rollen som Head of WHAT’S NEXT med ansvar för Research & Insight

Stockholm, 23 september 2019 - Cushman & Wakefield anställer Annika Edström som Head of WHAT’S NEXT med ansvar för Research & Insight och trendspaningar inom ramen för framtidens fastighetsfrågor. Rollen är ny och kommer bland annat ha fokus på fastighetsbranschens kommande vägval och möjligheter. Annika kommer även att driva den digitala utvecklingen för Cushman & Wakefields tjänster inom analys och research i Sverige. Hon tillträder tjänsten 1 november.

Karl Persson, VD, Cushman & Wakefield i Sverige säger; ”Vår målsättning är att vi ska leda vår bransch i en ständigt föränderlig värld. Att förstå framtidens utmaningar och trender ligger i Cushman & Wakefields DNA. Genom Annikas intåg hos oss kommer vi att kunna ge våra uppdragsgivare bästa insikterna för WHAT’S NEXT. Vi kommer nu att knyta samman Sverige med den övriga internationella marknaden på ett sätt som är få förunnat, men nödvändigt för framtiden.”

Annika Edström, tillträdande Head of WHAT’S NEXT säger; ”Fastighetsbranschens inverkan på vår omvärld är idag omfattande och därav blir effekten av positiva nya vägval stor. Som Head of WHAT’S NEXT vill jag vara med och lyfta olika typer av hållbarhetsfrågor och engagera aktörer på marknaden att vara attraktiva för investerare, hyresgäster och i sin roll som arbetsgivare i framtiden. Som den nyfikna person jag är ser jag fram emot att ingå i ett globalt sammanhang, lyfta goda exempel från Sverige ut mot andra delar av världen och samtidigt ta intryck därifrån och driva utvecklingen av vår lokala research. Dessutom ser jag fram emot den här nya resan tillsammans med kollegorna på Cushman & Wakefield.”

Annika kommer närmast från Hyresgästföreningen och rollen som fastighetsekonom där hon bland annat jobbat med analys av hur ekonomi och nya trender påverkar bostadsbolagens förutsättningar. I sin roll tog hon tillsammans med Sveriges Allmännytta fram en digital tvistelösningsprocess för Hyresmarknadskommittén. Hon har också suttit med i SCB:s Användarråd för statistik över mark och bebyggelse.

Hon har även lång fastighetserfarenhet inom såväl transaktioner, värdering, finansiering, projektutveckling som att medverka som talare på seminarier och konferenser. Annika har en masterexamen i Real Estate Management från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. .

För ytterligare information, kontakta:

Karl Persson
VD/Head of Sweden, International Partner
Mobil: 070-269 87 71
karl.persson@cushwake.com


Om Cushman & Wakefield
Cushman & Wakefield (NYSE: CWK) är ett ledande globalt fastighetstjänsteföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.com eller följ @CushWake på Twitter.