Cookie Use Notification

This site uses cookies to provide you with a more responsive and personalised service.

By using this site you agree to our use of cookies as set out in our cookie notice. Please read our cookie notice for more information on the cookies we use and how to delete or block the use of cookies.

Cushman & Wakefield rådgivare till Stockholms Travsällskap i markförsäljning till Balder

Stockholm, 19 november 2018 – Fastighets AB Balder har tecknat avtal med Stockholms Travsällskap (STS) om markförvärv i nya statsutvecklingsområdet Solvallastaden i västra Stockholm. Balder förvärvar sex av Stockholms Travsällskaps byggrätter inklusive rätten att i området bygga bostadshus med en sammanlagd area om ca 83 000 kvadratmeter. Stockholms Travsällskap säljer marken till Balder i syfte att tillsammans med Stockholms stad förverkliga utvecklingen av Södra Solvallastaden - en ny attraktiv stadsdel för människor som vill leva ett aktivt storstadsliv men med närhet till både sportarenor och natur såväl som goda kommunikationer. Visionen för Solvallastaden omfattar nybyggnation av ca 1 700-2 200 bostäder i området.

Cushman & Wakefield har varit Stockholms Travsällskaps rådgivare i markaffären.

Stockholms travsällskap (STS) är en ideell förening med främsta syfte att främja travsporten i regionen. STS är en långsiktig fastighetsägare som förvärvade ca 35 hektar mark i Bällsta, Bromma i början av 1900-talet. Sällskapet anlade sedan Solvalla som invigdes 1927 och där sportverksamhet sedan dess bedrivits oavbrutet utan bidrag från stat/kommun.

För ytterligare information, kontakta:

Karl Persson
Head of Sweden
070-269 87 71
karl.persson@cushwake.com

eller

Sara Vesterlund
Deputy Head of Capital Markets
070-664 57 90
sara.vesterlund@cushwake.com