Cushman & Wakefield rådgivare när Spendrups säljer Vårby Bryggor

Stockholm 23 maj 2017 – På uppdrag av Spendrups har Cushman & Wakefield varit rådgivare vid försäljningen av bostadsexploateringsprojektet Vårby Bryggor. Köpare är Magnolia Bostad.Vårby Bryggor är beläget i Huddinge kommun, omkring 13 kilometer sydväst om Stockholm. Projektet omfattar utvecklingen av cirka 1 500 lägenheter. Det tilltänkta bostadsområdet ska erbjuda attraktiva strandnära bostäder med utsikt över Vårbyfjärden samt direkt närhet till Vårby strandbad och rekreationsområden.Spendrups och Cushman & Wakefield har i samarbete med Vida arkitekter tagit fram skisser och volymstudier för att illustrera en välfungerande och attraktiv exploatering av projektområdet.

Transaktionen omfattar fastigheterna Gambrinus 2 och Gambrinus 4.- Vårby Bryggor är ett av flera intressanta bostadsutvecklingsområden som vi har haft förmånen att arbeta med de senaste åren. Med vår stora erfarenhet från dessa affärer fortsätter vi att fokusera på segmentet, säger Sara Vesterlund, Projektledare, Cushman & Wakefield.Enligt Stockholm stads ”Vision Söderort 2030” beräknas det totala invånarantalet i Söderort uppgå till omkring 1 miljon år 2030. I takt med att staden växer ökar behovet av nya bostäder. Enligt visionen avses bostäder i varierande storlekar och lägen byggas i Stockholms södra förorter. Vårby Bryggor är ett led i att tillgodose det ökade behovet av bostäder.


För ytterligare information, kontakta: 

Agneta Jacobsson

Head of Sweden and the Nordics

070-772 64 62

agneta.jacobsson@cushwake.comeller

Sara Vesterlund

Partner, Capital Markets

070-664 57 90

sara.vesterlund@cushwake.com