Cookie Use Notification

This site uses cookies to provide you with a more responsive and personalised service.

By using this site you agree to our use of cookies as set out in our cookie notice. Please read our cookie notice for more information on the cookies we use and how to delete or block the use of cookies.

Cushman & Wakefield rådgivare till Starwood Capital vid försäljningen av Bromma Blocks

Stockholm 27 februari 2017 –  Cushman & Wakefield har varit rådgivare till Starwood Capital Group och minoritetsägaren Vencom vid försäljningen av Bromma Blocks. Bromma Blocks är en ledande retail park och shoppinggalleria i västra Stockholm, med fler än sju miljoner besökare årligen. Den totala uthyrningsbar arean uppgår till cirka 56 700 kvm. Utöver detta finns en godkänd detaljplan om ytterligare cirka 23 000 kvm i direkt anslutning till det befintliga köpcentrumet och den nya spårvägsstationen som byggs. Köpare är CBRE GIP European Co-Investment Fund, en fond som förvaltas av CBRE Global Investment Partners. Köpeskillingen offentliggörs inte.Bromma Blocks erbjuder ett mycket starkt butiksutbud inom bl.a. mode, skor samt sport och fritid. Bland de största hyresgästerna finns Coop, XXL, Åhléns, Jula, Rusta, Zoo.se, Stadium, KappAhl, Systembolaget och Clas Ohlson.- Vi är stolta över att ha företrätt Starwood Capital i ytterligare en större retailtransaktion. Förra året genomförde Cushman & Wakefield transaktioner i Sverige till ett värde av 22 miljarder kronor, varav drygt 7 miljarder inom retail-segmentet, vilket gör oss till en självklar marknadsledare inom detta segment, säger Thomas Persson, projektledare hos Cushman & Wakefield.Transaktionen genomfördes den 24 februari 2017.

För ytterligare information, kontakta:Thomas Persson

Projektledare, Capital Markets

070-533 15 68

thomas.persson@cushwake.com

ellerErik Dansbo

Partner, Capital Markets

070-775 60 69

erik.dansbo@cushwake.comOm Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield är en världsledande leverantör av kommersiella fastighetsrådgivningstjänster, som hjälper kunder att förändra människors sätt att arbeta, handla och leva. Företagets 43 000 anställda i mer än 60 länder erbjuder djup lokal och global marknadskunskap som skapar betydande värde för hyresgäster och investerare runt om i världen. Cushman & Wakefield är bland de största kommersiella fastighetstjänsteföretagen med en omsättning på över 5 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar uthyrning, asset management, capital markets, facility management (under varumärket C&W Services), globala hyresgästtjänster, investment management (under varumärket DTZ Investors), projekt- och utvecklingstjänster, hyresgästrepresentation och värdering & rådgivning. Om du vill veta mer, besök www.cushmanwakefield.com eller följ @CushWake på Twitter.