Cookie Use Notification

This site uses cookies to provide you with a more responsive and personalised service.

By using this site you agree to our use of cookies as set out in our cookie notice. Please read our cookie notice for more information on the cookies we use and how to delete or block the use of cookies.

Cushman & Wakefield rådgivare till TH Real Estate i förvärv av ledande köpcentrum i Helsingfors, Finland

Stockholm 23 februari 2017 –  Cushman & Wakefield har varit rådgivare till TH Real Estate i förvärvet av 50 procent av det ledande finska köpcentrumet Kamppi. Kamppi är beläget i centrala Helsingfors och har en total uthyrningsbar area om cirka 44 700 kvm. Affären är en av de största enskilda fastighetstransaktionerna någonsin i Finland. Uppdraget genomfördes i ett nära samarbete mellan Cushman & Wakefield i Finland och Sverige.

Säljare är en fond som förvaltas av det globala investment management-företaget Barings.Kamppi Centre omfattar cirka 110 butiker, 40 restauranger/caféer, ett snabbköp, en nattklubb och en bowlinghall. De största hyresgästerna är S-Group, Ruokakesko, Bestseller (med varumärken som Vero Moda, Only, Jack & Jones, Name It) och Clas Ohlson. Välkända internationella varumärken är: Calvin Klein, Björn Borg, Burger King, Cubus, Espresso House, Guess, Stadium, Starbucks och Subway.- Vi är mycket glada över att ha agerat rådgivare i TH Real Estates förvärv av Kamppi. Det är ett förvärv som är helt i linje med deras investeringsstrategi omfattande stora regionala köpcentrum och utvecklingsprojekt i Norden, säger Thomas Persson, projektledare, Cushman & Wakefield i Sverige. Den här affären visar även att det finns en stark efterfrågan globalt för högkvalitativa finska fastigheter.- Det här är ett resultat av vårt starka nordiska samarbete inom Cushman & Wakefield. Vår samlade expertis i regionen gagnar våra kunder direkt, säger Agneta Jacobsson, Head of Sweden and the Nordics för Cushman & Wakefield.

TH Real Estate förväntas tillträda fastigheten i juni 2017.

För ytterligare information, kontakta: Agneta Jacobsson

Head of Sweden and the Nordics

070-772 64 62

agneta.jacobsson@cushwake.comellerThomas Persson

Projektledare, Capital Markets

070-533 15 68

thomas.persson@cushwake.com

Om Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield är en världsledande leverantör av kommersiella fastighetsrådgivningstjänster, som hjälper kunder att förändra människors sätt att arbeta, handla och leva. Företagets 43 000 anställda i mer än 60 länder erbjuder djup lokal och global marknadskunskap som skapar betydande värde för hyresgäster och investerare runt om i världen. Cushman & Wakefield är bland de största kommersiella fastighetstjänsteföretagen med en omsättning på över 5 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar uthyrning, asset management, capital markets, facility management (under varumärket C&W Services), globala hyresgästtjänster, investment management (under varumärket DTZ Investors), projekt- och utvecklingstjänster, hyresgästrepresentation och värdering & rådgivning. Om du vill veta mer, besök www.cushmanwakefield.com eller följ @CushWake på Twitter.