Cookie Use Notification

This site uses cookies to provide you with a more responsive and personalised service.

By using this site you agree to our use of cookies as set out in our cookie notice. Please read our cookie notice for more information on the cookies we use and how to delete or block the use of cookies.

Bonnier Fastigheter anlitar Cushman & Wakefield för uthyrning av 8 000 kvm på Sveavägen 53

Stockholm 18 januari 2017 – Bonnier Fastigheter har anlitat Cushman & Wakefield för projektuthyrningen av kontorslokaler i fastigheten Stormkransen 14 på Sveavägen 53. Totalt erbjuds ca 8 000 kvm fördelat på sex våningar i direkt anslutning till T-bana Rådmansgatan. Bonnier Tidskrifter som idag sitter i fastigheten kommer under 2017 att flytta till Bonnierhuset. Det innebär att lokalerna på Sveavägen nu erbjuds marknaden. 

Lokalerna kommer att totalrenoveras. Materialval, inomhusklimat och dagsljus blir i toppklass. Pelarstomme och fönstersättning möjliggör ljusa och effektiva kontorsytor med god takhöjd. Vissa hyresgäster får även tillgång till en trevlig innergård och takterrasser. 

- Vi kommer att skapa toppmoderna kontorslokaler på Sveavägen och en ny destination för framgångsrika företag. Det är en anrik fastighet som har en spännande historia och som kommer att bli fantastisk i modern tappning. Möjligheten att kunna utveckla en hel fastighet kommer bidra starkt till kvarterets utveckling, säger Sara Olsson, Uthyrningsansvarig Bonnier Fastigheter. 

- Vi ser verkligen fram emot att samarbeta med Bonnier i detta spännande uthyrningsuppdrag. Lokalerna på Sveavägen 53 erbjuder fantastiska möjligheter att skräddarsy välfungerande lösningar för kommande hyresgäster och har även T-baneuppgång i fastigheten. Lokalerna kan antingen kombineras i en eller några större förhyrningar, eller delas på flera mindre separata enheter, säger Johan Zachrisson, Head of Agency Leasing, Cushman & Wakefield i Sverige. 

För ytterligare information, kontakta: 

Agneta Jacobsson
Head of Sweden and the Nordics
070-772 64 62
agneta.jacobsson@cushwake.com

eller

Johan Zachrisson
Head of Agency Leasing
076-720 34 19
johan.zachrisson@cushwake.com

eller
Sara Olsson
Uthyrningsansvarig, Bonnier Fastigheter
08-545 198 13


Bakgrund
1929 förvärvade Bonnierkoncernen Sveriges då största tidskriftsförlag, Åhlén & Åkerlund. Företagets lokaler låg i kvarteret Stormkransen 14 på Sveavägen 53. Fastigheten ingick i köpet. Huvudbyggnaden ritades 1923 av arkitekterna Höög & Morssing och bestod av kontorslokaler, bokbinderi, redaktion och tryckeri. Här producerades framgångssagor som VeckoJournalen, Husmodern och sagosamlingen Tomtar och troll. 1950 beslutade Lukas Bonnier sig för att även köpa serietidningsrättigheterna till den amerikanske serien Fantomen. Det blev en succé från start och som mest trycktes en snittupplaga på 72 000 exemplar. Så har det fortsatt med nya titlar fram till i dag. 

Om Bonnier Fastigheter
Bonnier Fastigheter AB, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. Företaget äger och förvaltar kommersiella fastigheter inom Storstockholm. Merparten av fastigheterna är centralt belägna i Stockholms innerstad samt i de expansiva områdena Akalla/Häggvik och Kungens Kurva. För närvarande äger och förvaltar Bonnier fastigheter med en total yta av ca 300 000 m². Bonnier är en engagerad och närvarande hyresvärd som förvaltar sina fastigheter med egen personal.

Bonnier äger och förvaltar fastigheten Stormkransen 14 med adress Sveavägen 51-53, Saltmätargatan 10 och Rådmansgatan 47-49 sedan 1929.


Om Cushman & Wakefield
Cushman & Wakefield är en världsledande leverantör av kommersiella fastighetsrådgivningstjänster, som hjälper kunder att förändra människors sätt att arbeta, handla och leva. Företagets 43 000 anställda i mer än 60 länder erbjuder djup lokal och global marknadskunskap som skapar betydande värde för hyresgäster och investerare runt om i världen. Cushman & Wakefield är bland de största kommersiella fastighetstjänsteföretagen med en omsättning på över 5 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar uthyrning, asset management, capital markets, facility management (under varumärket C&W Services), globala hyresgästtjänster, investment management (under varumärket DTZ Investors), projekt- och utvecklingstjänster, hyresgästrepresentation och värdering & rådgivning. Om du vill veta mer, besök www.cushmanwakefield.com eller följ @CushWake på Twitter.