Cookie Use Notification

This site uses cookies to provide you with a more responsive and personalised service.

By using this site you agree to our use of cookies as set out in our cookie notice. Please read our cookie notice for more information on the cookies we use and how to delete or block the use of cookies.

Cushman & Wakefield presenterar sina utvalda Affiliates i Norden

Nordic flags
Click to Enlarge

Stockholm/Oslo/Köpenhamn/Helsingfors 10 mars 2016 – Cushman & Wakefield har efter en strukturerad och noggrann urvalsprocess valt Affiliates i Norden: Norge, Danmark och Finland. Ledstjärnan vid valet har varit Cushman & Wakefields uttalade vision att vara ledande i fastighetsbranschen med de bästa talangerna, de bästa kunderna och de bästa resultaten.

Parallellt med sammanslagningen av Cushman & Wakefield och DTZ, har ett omfattande arbete pågått i hela Europa med att identifiera och välja ut Affiliate partners i de länder där man inte har helägda bolag. I Norden fanns tidigare två företag i varje land som representerade antingen DTZ eller Cushman & Wakefield. Cushman & Wakefield har utvalt Affiliates som har stor kunskap om den lokala marknaden, som är intresserade av att arbeta gemensamt över gränserna i Norden för kundernas bästa och som samtidigt kan acceptera de krav som ställs från ett globalt fastighetsserviceföretag som Cushman & Wakefield. Nu följer en process på cirka tre månader med formalia och med att branda om företagen.

De utvalda företagen i respektive land är;
Norge: DTZ Realkapital AS som inom kort kommer byta namn till Cushman & Wakefield
Danmark: RED Property Advisers som inom kort byter namn till RED | Cushman & Wakefield
Finland: DTZ Finland som inom kort byter namn till Cushman & Wakefield.

- Vi vill växa i regioner där vi redan är starka och där vi samtidigt ser en stor tillväxtpotential. Norden är en sådan region. Den djupa lokala och globala marknadskunskap som Cushman & Wakefield nu erbjuder, tillsammans med våra utvalda Affiliates i Danmark, Norge och Finland, skapar en plattform som ger betydande värde för våra kunder, säger John Forrester, Chief Executive, EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika).

- Vi har ett nordiskt fokus för att många av våra kunder har det. Den samlade kompetensen hos Cushman & Wakefields kontor och medarbetare i Norden kommer våra kunder direkt till del. Varje enskild anställd är expert inom sitt område – tillsammans kommer vi att bli ett helt enastående team. Gemensamt är ett starkt driv för att agera och ett stort fokus på resultat. Företagens olika bakgrunder, kulturer och kunskap kommer sammantaget skapa möjligheter till nya idéer inom i
Norden, säger Agneta Jacobsson, Head of Sweden and the Nordics.

 

För ytterligare information, kontakta: 
  
Agneta Jacobsson
Head of Cushman & Wakefield i Sverige och Norden
08-671 34 55 
agneta.jacobsson@cushwake.com Om DTZ Realkapital, Norge
Antal anställda: 35
Kontor: Oslo

Affärsområden: Capital Markets, Occupier services, Valuation, Corporate Finance, Real Estate Development
Företaget har över 28 års erfarenhet inom den norska marknaden för kommersiella fastigheter och arbetar brett inom fastigheter och finans med transaktioner, fastigheter, hyresgästrådgivning, investeringar, värdering och analys och fokuserar alltid på att skapa mervärde för våra kunder genom ökad produktivitet och värdeskapande. Företagets kunder är några av de största börsnoterade och offentliga bolagen, såväl som flertalet norska och utländska investerare.


Om RED Property Advisers, Danmark
Antal anställda: 25
Kontor i: Köpenhamn
Affärsområden: Valuation & Advisory, Capital Markets, Retail, Letting

RED Property Advisers är mäklare och rådgivare inom kommersiella fastigheter. Företagets kärnkompetensområden omfattar försäljning av investeringsfastigheter, kapitalanskaffning, lokaluthyrning, fastighetsvärdering av såväl enskilda fastigheter som fastighetsportföljer, analysarbete och rådgivning i samband med indirekta investeringar. Företagets kunder är främst danska och internationella investerare som är aktiva på den danska fastighetsmarknaden samt ett antal större danska rörelsedrivande företag.


Om DTZ Finland, Finland
Antal anställda: 20
Kontor i: Helsingfors
Affärsområden: Valuation & Advisory, Capital Markets, Occupier Services, Retail, Letting

Företaget grundades 1992 och har lång erfarenhet av kommersiella fastigheter. Företaget sysselsätter cirka 20 personer och vårt huvudfokus ligger på värdering, capital markets, retail, hyresgästrepresentation och uthyrning. Vi är stolta över vårt kundorienterade sätt att göra affärer och har tilldelats flera nationella utmärkelser och erkännanden. Bland våra kunder finns både inhemska institutioner, noterade bolag och internationella investerare.