Fortsatt trend - Investerare vinner allt oftare i budgivning mot bostadsrättsföreningar

Montebello 5 Stockholm
Click to Enlarge

Stockholm 2 december, 2015: Cushman & Wakefield har företrätt en privat fastighetsägare vid försäljningen av bostadsfastigheten Montebello 5 på Lilla Essingen.
Fastigheten omfattar 42 moderna lägenheter och en total uthyrningsbar area om cirka 2 300 kvm bostäder med fint läge mot vattnet och med en möjlig byggrätt på taket. Fastigheten utbjöds parallellt till investerarmarknaden och till en bostadsrättsförening. Slutlig köpare blev Fastighetsbolaget Polstjärnan.

- Vi är hela tiden uppvaktade av investerare som vill förvärva fastigheter innanför tullarna. Budgivningarna resulterar i nivåer som ofta tangerar eller överstiger bostadsrättsföreningen bud. Montebello 5 var inget undantag. Där låg flera investerare på samma nivå som bostadsrättsföreningen och tendensen är nog att investerarna nu vinner i minst häften av budstriderna, säger Sven-Olof Johansson, Director på Cushman & Wakefield.

För ytterligare information, kontakta: 
  
Agneta Jacobsson
Head of Cushman & Wakefield i Sverige och Norden
08-671 34 55 
agneta.jacobsson@cushwake.com 

eller

Sven-Olof Johansson
Director, Capital Markets
08-671 34 88
sven-olof.johansson@cushwake.com