Cookie Use Notification

This site uses cookies to provide you with a more responsive and personalised service.

By using this site you agree to our use of cookies as set out in our cookie notice. Please read our cookie notice for more information on the cookies we use and how to delete or block the use of cookies.

Sammanslagningen av Cushman & Wakefield och DTZ Global är klar

New UK Leadership
Click to Enlarge
London, 2 september, 2015 –  Nya Cushman & Wakefield har idag framgångsrikt slutfört den globala sammanslagningen av Cushman & Wakefield och DTZ. Företaget har också kommunicerat den nya ledningsgruppen för Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) och presenterat en ny grafisk profil och logotyp.

Det nya kombinerade bolaget, som skall verka under det välrenommerade varumärket Cushman & Wakefield, bygger på det bästa från de tidigare båda bolagen. Det blir ett av världens största bolag inom globala fastighetstjänster med en omsättning på 5 miljarder USD, 43 000 anställda, närmare 400 miljoner kvadratmeter under förvaltning och genomförda sälj- resp uthyrningstransaktioner till ett värde av 191 miljarder USD under 2014. 

Verksamheten i EMEA leds av John Forrester, Chief Executive Officer, och Carlo Barel di Sant'Albano, ordförande. 

"Idag är det ett historiskt ögonblick för den globala fastighetsbranschen", säger John Forrester. "Sammanslagningen har kraftigt påskyndat möjligheten att nå vårt gemensamma mål om utökad geografisk räckvidd och breddat tjänsteutbud till våra kunder i världen, något som inget av bolagen hade kunnat åstadkomma på egen hand. Den utökade kapaciteten gör att vi kan leverera ett bredare spektrum av kommersiella fastighetslösningar. Vi har fått en ledande position i samtliga betydelsefulla städer runt om i världen och kan tillhandahålla tjänster i alla större globala marknader. " 

I EMEA har nya Cushman & Wakefield 5 000 anställda och en omsättning på närmare 800 miljoner USD. Bolaget finns representerat i 17 länder och 40 marknader i regionen. Nya Cushman & Wakefield är nu ett av de tre största kommersiella fastighetstjänsteföretagen i alla större europeiska marknader och därmed en ledare inom Capital Markets, Occupier Services (hyresgästrepresentation) och andra kommersiella fastighetstjänstesektorer. Bland kunderna finns nio av Forbes Top 20 globala varumärken och 82% av de 50 största cross-border investerarna. 

Det nya Cushman Wakefield leds globalt av Brett White, Chairman och Chief Executive Officer och Tod Lickerman, President. Globalt verkar man i mer än 60 länder och är väl positionerat för fortsatt tillväxt inom varje större marknad. 

Ny ledningsgrupp inom EMEA 

Nya Cushman & Wakefield presenterar en ny ledningsgrupp inom EMEA. Den nya ledningsgruppen besitter marknadserfarenhet, managementkunskaper, affärsmannaskap och kundserviceexpertis. Detta är nödvändigt för att möjliggöra en aggressiv tillväxtstrategi. 

Carlo Barel di Sant'Albano säger: "Vi har byggt vår verksamhetsmodell i EMEA med ett kundfokus för att säkerställa att vi kan identifiera, förstå och assistera våra kunder i den ständiga ström av utmaningar som de dagligen ställs inför. Var och en, inom vår enastående ledningsgrupp i EMEA, är marknadsledande inom sitt område. 

”Mångfalden, erfarenheten och kunskapen hos våra talanger på nya Cushman & Wakefield kommer ge avtryck i branschen. Fastighetstjänsteföretag är ”people business” - och vi har de bästa medarbetarna i branschen. Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång och det som särskiljer oss och omedelbart kommer våra kunder till del." 

"I Sverige vi är mycket glada över sammanslagningen av de två stora globala bolagen och över möjligheten att nu tillsammans bygga vidare på våra tidigare framgångar", säger Agneta Jacobsson, Head of Cushman & Wakefield in Sweden. "Vi kompletterar varandra i hela regionen och det sammanslagna bolaget får en stabil plattform, en djup marknadskunskap och stark marknadsnärvaro, vilket gynnar våra kunder”. Det nya Cushman & Wakefield har nu drygt 80 anställda i Sverige. 

European leadership team

 • Chief Executive, EMEA Division: John Forrester
 • Chairman, EMEA Division: Carlo Barel di Sant’Albano

Region heads

 • Head of Central & Eastern Europe Region: Jonathan Hallett
 • Head of Northern Europe Region: Koen Nevens
 • Head of Southern Europe Region: Joachim Sandberg
 • Head of UK & Ireland Region: Colin Wilson
 • Chair of UK & Ireland Region: Digby Flower

Country heads

 • Head of Belgium: Koen Nevens
 • Head of Czech Republic: Jonathan Hallett
 • Head of France: Antoine Derville
 • Chair of France: Olivier Gerard
 • Head of Germany: Frank Nickel
 • Head of Hungary: Gergely Pados
 • Head of Italy: Joachim Sandberg
 • Head of Luxembourg: Koen Nevens
 • Head of Netherlands: Jeroen Lokerse
 • Head of Poland: Charles Taylor
 • Chair of Poland: Alan Colquhoun
 • Head of Portugal: Eric van Leuven
 • Head of Russia: Sergey Riabokobylko
 • Head of Slovakia: Cristina Dumitrache
 • Head of Spain: Oriol Barrachina
 • Head of Sweden: Agneta Jacobsson
 • Co-heads of Turkey: Togrul Gonden and Tugra Gonden

Sector heads

 • Head of EMEA Capital Markets: Jan-Willem Bastijn
 • Head of EMEA Global Occupier Services: James Maddock
 • Head of EMEA Property Management: Michael Hatt
 • Chair, EMEA Retail: Justin Taylor
 • Chair, EMEA Project Management and Building Services: Philip Nye
 • Co-chair, EMEA Logistics: Robert Hall
 • Co-chair, EMEA Logistics: Mark Webster
 • Co-chair, EMEA Valuation & Advisory: Rupert Dodson
 • Co-chair, EMEA Valuation & Advisory: Bryn Williams

Ny grafisk profil

Cushman & Wakefield lanserar också en ny grafisk profil och logotyp, som bygger på ett tidigare välrenommerat varumärke, men som också nu återspeglar en bredare historia från flera fastighetstjänsteföretag. Det nya varumärket positionerar företaget för framtiden. 

För ytterligare information, kontakta: 

Agneta Jacobsson
Head of Cushman & Wakefield i Sverige
+46 8 671 34 55
agneta.jacobsson@cushwake.com